071-888 40 30
Bellen
06 121 498 05
WhatsApp

10 tips voor een beter geheugen

25 augustus 2017
 
Vind je het steeds lastiger om informatie in je hoofd op te slaan? Dan ben je echt niet de enige. Met het ouder worden, kan er wat stof in de bovenkamer terechtkomen. En dat is vervelend, want hoe we in het dagelijks leven functioneren, hangt deels af wat we kunnen leren en onthouden. Daarom geven we je hier 10 tips om deze dikke laag stof weg te blazen.
 
1 Work out
Als je naar de sportschool gaat, dan groeien je spieren. En dat spiervolume neemt weer af wanneer je met dat sport stopt, of nauwelijks beweegt. Zo werkt het ook met ons brein. Dat wil uitgedaagd worden. De hersenen prikkelen, houdt ze scherp en jong – tot op hoge leeftijd. Dus koop puzzelboekjes, speel Memory of Mahjong. Installeer een breintrainings-app op je smartphone. 
 
2 Slaap lekker uit
Heb je het idee dat je ligt te niksen in je slaap, of voel je je lui als je langer uitslaapt? Niets is minder waar. Die hersenen van jou draaien op volle toeren. Ze zijn tijdens jouw slaap druk bezig de informatie te beoordelen en vanuit het kortetermijngeheugen over te plaatsen naar het langetermijngeheugen. Dus alsjeblieft, hier heb je een goed excuus om lekker uit te slapen!
 
3 Blijf in beweging
Jouw brein weegt slechts 1,3 kilo, maar verbruikt wel ruim 30% van de energie in jouw lichaam! Belangrijk is dat die hersenen goed doorbloed raken, zodat ze voldoende energie hebben voor hun taak. Dat bloed zit namelijk vol zuurstof en bouwstenen. Te weinig beweging belemmert de toevoer van bloed naar je hersenen, zodat je minder goed functioneert en vergeetachtiger wordt. Dus, hup, van die bank af en lekker gaan bewegen. 
 
4 Ontbijt goed
Natuurlijk word je niet slimmer van een paar boterhammen en glas melk. Maar een goed ontbijt is wel degelijk belangrijk voor een goed geheugen. Je kunt informatie dan beter onthouden. Wel zo handig als je die dag een groep mensen moet toespreken. 
 
5 Eet de goede vetten
Van de droge massa van het brein bestaat 60% uit vet. Om je hersencellen zo goed mogelijk met elkaar te laten communiceren, is het belangrijk de goede vetten tot je te nemen. Denk aan verzadigd dierlijk vet en meervoudig onverzadigd vet uit vis (haring, makreel, zalm), de omega-3 vetten. 
 
Naast goede vetten zijn antioxidanten ook erg goed. Die vind je in chocolade, groene thee en kleurrijke fruitsoorten en groente. Uiteraard is voldoende water drinken de basis, liefst met een beetje Keltisch zeezout. Dit zorgt voor een optimale elektrolytenbalans, zodat je hersenen alert kunnen blijven.
 
6 Pas op met bakken
Alle cellen in je lichaam bestaan uit een dubbele laag vetten en cholesterol. Zelfs de cellen in je cellen, de organellen genoemd, bestaan ook weer uit vet. Gebruik dan ook liever niet te veel omega-6, zoals zonnebloemolie, want dat krijgen we over het algemeen al genoeg binnen. Bak nooit in omega-3 of 6, want die oliën kunnen heel slecht tegen verhitting en gaan dan oxideren. Het brein functioneert dan niet optimaal. 
 
7 Herhaal om te ontdekken 
Een fotografisch geheugen is slechts weinig mensen gegund. De hersenen van gewone stervelingen, zoals jij en ik, hebben handigheidjes nodig om dingen beter te onthouden. Om echt iets te leren, is het bijvoorbeeld handig om kleine stukjes vaker te herhalen dan in een keer veel informatie tot je te nemen. Elke muzikant zal dat bevestigen. Nog een voordeel: dankzij herhaling ontdek je altijd iets wat je daarvoor gemist hebt. Zo kon ik zelfs na de vijfde keer de film Forrest Gump kijken nog steeds nieuwe lagen ontdekken. 
 
8 Associeer erop los
Nieuwe informatie een plek geven, is voor het brein ontzettend lastig. Veel makkelijker is het om die verse info te koppelen wat al in je hoofd is genesteld. Zie het zo: een afrit is zo aangelegd, maar een nieuwe snelweg kan veel tijd in beslag nemen. Zoek bij het opnemen van nieuwe stof dus naar herkenbare aanknopingspunten. 
 
9 Houd stress op afstand
Sommige mensen weten onder stress hun eigen naam niet eens meer. Dit heeft niets met intelligentie te maken, maar alles met stress. Met de overlevingsstand waar hun lichaam inschiet. Alle energie gaat dan naar de spieren en lagere hersenen, en niet naar de hogere hersendelen, waar je geheugen zit. Hoe moeilijk het ook is, maak jezelf weerbaar tegen stress door alle bronnen van stress uit je leven te verwijderen. Kijken of je bijnieren in balans zijn kan ook geen kwaad. 
 
Vergeet trouwens niet dat stress niet alleen voortkomt uit je gedachten en interpretaties van de werkelijkheid, maar dat ook voeding van invloed is! Zoals koffie, alcohol, suiker en toxines.
 
10 Denk in beelden
Ons brein vindt het moeilijk om ruwe informatie (in de vorm van droge letters en woorden) te onthouden. Maar probeer je eens voor te stellen dat je de producten op een boodschappenlijstje in de kast opbergt. Wedden dat je dan meer onthoudt? Door je een voorstelling te maken van wat er op papier (of op een scherm) staat, spreek je een groter deel van je hersenen aan, zodat je makkelijker meer kunt onthouden.
 
 
Dat waren ze, de 10 tips. Doe er je voordeel mee. Blaas weg dat stof! 
 
[Lees onze Covid-19 update] In onze cursus snellezen, mindmappen en onthouden draait het om begrijpend snellezen. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een tekst snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt.
 • Minimaal 3x sneller lezen
 • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
 • De informatie sneller en beter verwerken, begrijpen én onthouden
 • Gegarandeerd 52x boeken per jaar lezen via onze app Hopper
 • Kleine groepen van maximaal 10 deelnemers
 • 20 minuten telefonische coaching 1 week na afloop van de training

  Overweeg je een training? Test hier gratis je huidige leessnelheid.
 
 
[Lees onze Covid-19 update] Samen met collega's een cursus snellezen, mindmappen en onthouden volgen? Wij maken graag een cursus op maat voor je. Je geeft je wensen en ideeën aan, wij zorgen voor een voorstel passend bij jouw branche en behoefte. Zij gingen je reeds voor: OR-leden, juristen, accountants en artsen.
 • Op maat voor jouw branch
 • Vakliteratuur snellezen en begrijjpen
 • De trainer komt naar jou toe op een gewenst tijdstip
 
Heb je dyslexie? Dan helpt snellezen je beter lezen. Onze ervaring is dat deelnemers na deze privécursus snellezen gemiddeld drie keer sneller lezen én de informatie beter onthouden en minder snel afgeleid zijn. En zo wordt werken en/of studeren ondanks dyslexie een stuk makkelijker. We zien vaak mooie resultaten bij cursisten met dyslexie, maar niet altijd. Het is goed om vooraf even telefonisch contact te hebben. Aan de hand van een aantal vragen kunnen we dan een eerlijk advies geven. Bel gerust op 0612149805 (bij voorkeur na 16:00 uur) je krijgt dan direct contact met onze trainer Jan Willem Ouwehand.
 • Sneller en met meer focus lezen
 • Minder afleiding tijdens het lezen
 • Direct oefenen in je eigen boeken
 • 1 op 1 (trainer en deelnemer zien en horen elkaar)
 • 3 x digitale live sessie met de trainer (3 x 60 minuten)
 • Tijdstip  flexibel in te plannen
In onze online privé cursus snellezen, mindmappen en onthouden draait het om begrijpend snellezen. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een tekst snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt.
 • Minimaal 3x sneller lezen
 • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
 • De informatie sneller en beter verwerken, begrijpen én onthouden
 • Direct oefenen in je eigen boeken
 • 1 op 1 (trainer en deelnemer zien en horen elkaar)
 • 3 x digitale live sessie met de trainer (3 x 60 minuten)
Ervaring leert dat je in deze intensieve cursus net zoveel bereikt als in de 1 daagse cursus. Dit komt omdat het programma helemaal voor jou op maat is, maximale 1op1 aandacht van de trainer en de mogelijkheid om de technieken tussendoor te oefenen in je eigen boeken.
In onze workshop snellezen draait het om begrijpend snellezen. In overleg en afhankelijk van de tijd leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een tekst snel kunt lezen.
 • Minimaal twee keer sneller lezen
 • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
 • De informatie sneller en beter verwerken, begrijpen én onthouden
 • Gegarandeerd 52x boeken per jaar lezen via onze app Hopper
Leer hoe je jezelf effectief kunt wapenen tegen tijdgebrek, onrust, interrupties en de dagelijkse stortvloed aan e-mail en informatie. Dankzij deze cursus krijg je meer rust in je hoofd en meer grip op de dag met bewezen effect.
 
 • Een programma voor jou op maat
 • Meer grip op je werk
 • 100% overzicht
 • Direct toepassen in je eigen werk
 • 1 op 1 (trainer en deelnemer zien en horen elkaar)
 • 3 x digitale live sessie met de trainer (3 x 60 minuten)
 
Ervaring leert dat je in deze intensieve cursus net zoveel bereikt als in de 1 daagse cursus. Dit komt omdat het programma helemaal voor jou op maat is aan de hand van bijgaande menukaart, maximale 1op1 aandacht van de trainer en de mogelijkheid om de technieken tussendoor te oefenen in je eigen werk.
 
Wil je graag maximale aandacht en een training geheel gericht en op maat voor jezelf? In deze privécursus doen we diverse testen en kijken we heel gericht waar je kunt verbeteren.
 
 • Eén op één
 • Maximale aandacht en resultaat
 • Tijdstip en locatie flexibel in te
  plannen
In deze tijd waarin we veel informatie tot ons krijgen, is snellezen een must! In onze training snellezen & mindmappen leer je begrijpend snellezen. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een OR-stukken snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt, begrijpt en kunt toepassen.
 
 • Minimaal twee keer sneller lezen
 • Snellezen vanaf de iPad of beeldscherm
 • OR stukken sneller en beter verwerken én begrijpen
 
In onze training snel en effectief lezen gaan we aan de slag met jou eigen lees leeswerk. Dus snel en effectief lezen van:
 • Or stukken leest voor de volgende vergadering
 • Raadstukken leest vanaf de iPad
 • Kennis over een nieuwe onderwerp eigenmaakt 
Na de training snel en effectief lezen krijg je meer grip op je leeswerk en zal je tekst ook beter begrijpen en onthouden.

 

In deze tijd waarin raadsleden veel informatie digitaal aangeleverd krijgen, is snellezen vanaf de iPad een must! In onze training snellezen en mindmapping leer je begrijpend snellezen vanaf je beeldscherm/iPad. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht raadstukken snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt.
 
Wij hebben deze training o.a. verzorgd aan raadsleden van:
 • Gemeente Hollands Kroon
 • Gemeente Baarn
 • Gemeente Leeuwarden
 • Gemeente Oltambt
In deze tijd waarin we veel informatie tot ons krijgen, is snellezen een must! In onze training snellezen en mindmappen voor advocaten leer je begrijpend snellezen. Je leert hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht benodigde dossiers kunt lezen, onthouden én begrijpen. Tijdens de training besteden we ook veel aandacht aan hoe je de vraag van de cliënt, dossiers en onderzoeksresultaten effectief naar een volwaardig advies of pleidooi vertaalt.
 
 • Minimaal twee keer sneller lezen
 • Snellezen vanaf de iPad of beeldscherm
 • Dossiers sneller en beter verwerken én begrijpen
In deze tijd waarin we veel informatie tot ons krijgen, is snellezen een must! In onze training snellezen en mindmappen leer je begrijpend snellezen. Je leert hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht benodigde artikelen kunt lezen, onthouden én begrijpen. Tijdens de training besteden we ook veel aandacht aan hoe je de onderzoeksvraag, artikelen en onderzoeksresultaten effectief naar een rapport of behandelplan vertaalt.
 
Wij hebben deze training een aantal keer gegeven als in-company training aan arts-assistenten van het Antonius Ziekenhuis, UMC en GGZ Delfland.
 
Individueel kun je nagenoeg dezelfde resultaten boeken in onze open training snellezen en mindmappen. In deze training ga je de technieken van het snellezen en mindmappen direct toepassen op eigen onderzoeksartikelen.
 
 
 
 

 

10 tips voor een beter geheugen

25 augustus 2017
 
Vind je het steeds lastiger om informatie in je hoofd op te slaan? Dan ben je echt niet de enige. Met het ouder worden, kan er wat stof in de bovenkamer terechtkomen. En dat is vervelend, want hoe we in het dagelijks leven functioneren, hangt deels af wat we kunnen leren en onthouden. Daarom geven we je hier 10 tips om deze dikke laag stof weg te blazen.
 
1 Work out
Als je naar de sportschool gaat, dan groeien je spieren. En dat spiervolume neemt weer af wanneer je met dat sport stopt, of nauwelijks beweegt. Zo werkt het ook met ons brein. Dat wil uitgedaagd worden. De hersenen prikkelen, houdt ze scherp en jong – tot op hoge leeftijd. Dus koop puzzelboekjes, speel Memory of Mahjong. Installeer een breintrainings-app op je smartphone. 
 
2 Slaap lekker uit
Heb je het idee dat je ligt te niksen in je slaap, of voel je je lui als je langer uitslaapt? Niets is minder waar. Die hersenen van jou draaien op volle toeren. Ze zijn tijdens jouw slaap druk bezig de informatie te beoordelen en vanuit het kortetermijngeheugen over te plaatsen naar het langetermijngeheugen. Dus alsjeblieft, hier heb je een goed excuus om lekker uit te slapen!
 
3 Blijf in beweging
Jouw brein weegt slechts 1,3 kilo, maar verbruikt wel ruim 30% van de energie in jouw lichaam! Belangrijk is dat die hersenen goed doorbloed raken, zodat ze voldoende energie hebben voor hun taak. Dat bloed zit namelijk vol zuurstof en bouwstenen. Te weinig beweging belemmert de toevoer van bloed naar je hersenen, zodat je minder goed functioneert en vergeetachtiger wordt. Dus, hup, van die bank af en lekker gaan bewegen. 
 
4 Ontbijt goed
Natuurlijk word je niet slimmer van een paar boterhammen en glas melk. Maar een goed ontbijt is wel degelijk belangrijk voor een goed geheugen. Je kunt informatie dan beter onthouden. Wel zo handig als je die dag een groep mensen moet toespreken. 
 
5 Eet de goede vetten
Van de droge massa van het brein bestaat 60% uit vet. Om je hersencellen zo goed mogelijk met elkaar te laten communiceren, is het belangrijk de goede vetten tot je te nemen. Denk aan verzadigd dierlijk vet en meervoudig onverzadigd vet uit vis (haring, makreel, zalm), de omega-3 vetten. 
 
Naast goede vetten zijn antioxidanten ook erg goed. Die vind je in chocolade, groene thee en kleurrijke fruitsoorten en groente. Uiteraard is voldoende water drinken de basis, liefst met een beetje Keltisch zeezout. Dit zorgt voor een optimale elektrolytenbalans, zodat je hersenen alert kunnen blijven.
 
6 Pas op met bakken
Alle cellen in je lichaam bestaan uit een dubbele laag vetten en cholesterol. Zelfs de cellen in je cellen, de organellen genoemd, bestaan ook weer uit vet. Gebruik dan ook liever niet te veel omega-6, zoals zonnebloemolie, want dat krijgen we over het algemeen al genoeg binnen. Bak nooit in omega-3 of 6, want die oliën kunnen heel slecht tegen verhitting en gaan dan oxideren. Het brein functioneert dan niet optimaal. 
 
7 Herhaal om te ontdekken 
Een fotografisch geheugen is slechts weinig mensen gegund. De hersenen van gewone stervelingen, zoals jij en ik, hebben handigheidjes nodig om dingen beter te onthouden. Om echt iets te leren, is het bijvoorbeeld handig om kleine stukjes vaker te herhalen dan in een keer veel informatie tot je te nemen. Elke muzikant zal dat bevestigen. Nog een voordeel: dankzij herhaling ontdek je altijd iets wat je daarvoor gemist hebt. Zo kon ik zelfs na de vijfde keer de film Forrest Gump kijken nog steeds nieuwe lagen ontdekken. 
 
8 Associeer erop los
Nieuwe informatie een plek geven, is voor het brein ontzettend lastig. Veel makkelijker is het om die verse info te koppelen wat al in je hoofd is genesteld. Zie het zo: een afrit is zo aangelegd, maar een nieuwe snelweg kan veel tijd in beslag nemen. Zoek bij het opnemen van nieuwe stof dus naar herkenbare aanknopingspunten. 
 
9 Houd stress op afstand
Sommige mensen weten onder stress hun eigen naam niet eens meer. Dit heeft niets met intelligentie te maken, maar alles met stress. Met de overlevingsstand waar hun lichaam inschiet. Alle energie gaat dan naar de spieren en lagere hersenen, en niet naar de hogere hersendelen, waar je geheugen zit. Hoe moeilijk het ook is, maak jezelf weerbaar tegen stress door alle bronnen van stress uit je leven te verwijderen. Kijken of je bijnieren in balans zijn kan ook geen kwaad. 
 
Vergeet trouwens niet dat stress niet alleen voortkomt uit je gedachten en interpretaties van de werkelijkheid, maar dat ook voeding van invloed is! Zoals koffie, alcohol, suiker en toxines.
 
10 Denk in beelden
Ons brein vindt het moeilijk om ruwe informatie (in de vorm van droge letters en woorden) te onthouden. Maar probeer je eens voor te stellen dat je de producten op een boodschappenlijstje in de kast opbergt. Wedden dat je dan meer onthoudt? Door je een voorstelling te maken van wat er op papier (of op een scherm) staat, spreek je een groter deel van je hersenen aan, zodat je makkelijker meer kunt onthouden.
 
 
Dat waren ze, de 10 tips. Doe er je voordeel mee. Blaas weg dat stof! 
 

Waarom Effectivitijd

 • Enthousiast & professioneel
 • Duidelijk voorstel op maat
 • Unieke tevredenheidsgarantie
 • Veel bruikbare tips
 • Oefenen met eigen boeken
 • Ook voor mensen met dyslexie
 • Na afloop 4 maanden follow-up
 • Centrale trainingslocatie
 • Ook bij jou op locatie
 • Kleine groepen max. 10 deelnemers

Trainingagenda

30 september
Aristo Amsterdam - Open cursus snellezen, mindmappen & onthouden
15 oktober
Aristo Utrecht - Open cursus snellezen, mindmappen & onthouden
25 oktober
Aristo Utrecht - Open cursus snellezen, mindmappen & onthouden
27 oktober
Aristo Eindhoven - Open cursus snellezen, mindmappen & onthouden
28 oktober
BCN Zwolle - Open cursus snellezen, mindmappen & onthouden
[Lees onze Covid-19 update] In onze cursus snellezen, mindmappen en onthouden draait het om begrijpend snellezen. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een tekst snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt.
 • Minimaal 3x sneller lezen
 • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
 • De informatie sneller en beter verwerken, begrijpen én onthouden
 • Gegarandeerd 52x boeken per jaar lezen via onze app Hopper
 • Kleine groepen van maximaal 10 deelnemers
 • 20 minuten telefonische coaching 1 week na afloop van de training

  Overweeg je een training? Test hier gratis je huidige leessnelheid.
 
 
[Lees onze Covid-19 update] Samen met collega's een cursus snellezen, mindmappen en onthouden volgen? Wij maken graag een cursus op maat voor je. Je geeft je wensen en ideeën aan, wij zorgen voor een voorstel passend bij jouw branche en behoefte. Zij gingen je reeds voor: OR-leden, juristen, accountants en artsen.
 • Op maat voor jouw branch
 • Vakliteratuur snellezen en begrijjpen
 • De trainer komt naar jou toe op een gewenst tijdstip
 
Heb je dyslexie? Dan helpt snellezen je beter lezen. Onze ervaring is dat deelnemers na deze privécursus snellezen gemiddeld drie keer sneller lezen én de informatie beter onthouden en minder snel afgeleid zijn. En zo wordt werken en/of studeren ondanks dyslexie een stuk makkelijker. We zien vaak mooie resultaten bij cursisten met dyslexie, maar niet altijd. Het is goed om vooraf even telefonisch contact te hebben. Aan de hand van een aantal vragen kunnen we dan een eerlijk advies geven. Bel gerust op 0612149805 (bij voorkeur na 16:00 uur) je krijgt dan direct contact met onze trainer Jan Willem Ouwehand.
 • Sneller en met meer focus lezen
 • Minder afleiding tijdens het lezen
 • Direct oefenen in je eigen boeken
 • 1 op 1 (trainer en deelnemer zien en horen elkaar)
 • 3 x digitale live sessie met de trainer (3 x 60 minuten)
 • Tijdstip  flexibel in te plannen
In onze online privé cursus snellezen, mindmappen en onthouden draait het om begrijpend snellezen. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een tekst snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt.
 • Minimaal 3x sneller lezen
 • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
 • De informatie sneller en beter verwerken, begrijpen én onthouden
 • Direct oefenen in je eigen boeken
 • 1 op 1 (trainer en deelnemer zien en horen elkaar)
 • 3 x digitale live sessie met de trainer (3 x 60 minuten)
Ervaring leert dat je in deze intensieve cursus net zoveel bereikt als in de 1 daagse cursus. Dit komt omdat het programma helemaal voor jou op maat is, maximale 1op1 aandacht van de trainer en de mogelijkheid om de technieken tussendoor te oefenen in je eigen boeken.
In onze workshop snellezen draait het om begrijpend snellezen. In overleg en afhankelijk van de tijd leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een tekst snel kunt lezen.
 • Minimaal twee keer sneller lezen
 • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
 • De informatie sneller en beter verwerken, begrijpen én onthouden
 • Gegarandeerd 52x boeken per jaar lezen via onze app Hopper
Leer hoe je jezelf effectief kunt wapenen tegen tijdgebrek, onrust, interrupties en de dagelijkse stortvloed aan e-mail en informatie. Dankzij deze cursus krijg je meer rust in je hoofd en meer grip op de dag met bewezen effect.
 
 • Een programma voor jou op maat
 • Meer grip op je werk
 • 100% overzicht
 • Direct toepassen in je eigen werk
 • 1 op 1 (trainer en deelnemer zien en horen elkaar)
 • 3 x digitale live sessie met de trainer (3 x 60 minuten)
 
Ervaring leert dat je in deze intensieve cursus net zoveel bereikt als in de 1 daagse cursus. Dit komt omdat het programma helemaal voor jou op maat is aan de hand van bijgaande menukaart, maximale 1op1 aandacht van de trainer en de mogelijkheid om de technieken tussendoor te oefenen in je eigen werk.
 
Wil je graag maximale aandacht en een training geheel gericht en op maat voor jezelf? In deze privécursus doen we diverse testen en kijken we heel gericht waar je kunt verbeteren.
 
 • Eén op één
 • Maximale aandacht en resultaat
 • Tijdstip en locatie flexibel in te
  plannen
In deze tijd waarin we veel informatie tot ons krijgen, is snellezen een must! In onze training snellezen & mindmappen leer je begrijpend snellezen. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een OR-stukken snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt, begrijpt en kunt toepassen.
 
 • Minimaal twee keer sneller lezen
 • Snellezen vanaf de iPad of beeldscherm
 • OR stukken sneller en beter verwerken én begrijpen
 
In onze training snel en effectief lezen gaan we aan de slag met jou eigen lees leeswerk. Dus snel en effectief lezen van:
 • Or stukken leest voor de volgende vergadering
 • Raadstukken leest vanaf de iPad
 • Kennis over een nieuwe onderwerp eigenmaakt 
Na de training snel en effectief lezen krijg je meer grip op je leeswerk en zal je tekst ook beter begrijpen en onthouden.

 

In deze tijd waarin raadsleden veel informatie digitaal aangeleverd krijgen, is snellezen vanaf de iPad een must! In onze training snellezen en mindmapping leer je begrijpend snellezen vanaf je beeldscherm/iPad. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht raadstukken snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt.
 
Wij hebben deze training o.a. verzorgd aan raadsleden van:
 • Gemeente Hollands Kroon
 • Gemeente Baarn
 • Gemeente Leeuwarden
 • Gemeente Oltambt
In deze tijd waarin we veel informatie tot ons krijgen, is snellezen een must! In onze training snellezen en mindmappen voor advocaten leer je begrijpend snellezen. Je leert hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht benodigde dossiers kunt lezen, onthouden én begrijpen. Tijdens de training besteden we ook veel aandacht aan hoe je de vraag van de cliënt, dossiers en onderzoeksresultaten effectief naar een volwaardig advies of pleidooi vertaalt.
 
 • Minimaal twee keer sneller lezen
 • Snellezen vanaf de iPad of beeldscherm
 • Dossiers sneller en beter verwerken én begrijpen
In deze tijd waarin we veel informatie tot ons krijgen, is snellezen een must! In onze training snellezen en mindmappen leer je begrijpend snellezen. Je leert hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht benodigde artikelen kunt lezen, onthouden én begrijpen. Tijdens de training besteden we ook veel aandacht aan hoe je de onderzoeksvraag, artikelen en onderzoeksresultaten effectief naar een rapport of behandelplan vertaalt.
 
Wij hebben deze training een aantal keer gegeven als in-company training aan arts-assistenten van het Antonius Ziekenhuis, UMC en GGZ Delfland.
 
Individueel kun je nagenoeg dezelfde resultaten boeken in onze open training snellezen en mindmappen. In deze training ga je de technieken van het snellezen en mindmappen direct toepassen op eigen onderzoeksartikelen.
 
 
 
 

 
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan