071-888 40 30
Bellen
06 121 498 05
WhatsApp

Zeg eens eerlijk: Hoe effectief ben jij?

23 juni 2015
Zeg eens eerlijk: Hoe effectief ben jij?
 
Wat is persoonlijke effectiviteit? Hoe effectief ben jij? En hoe zorg je ervoor dat je nog effectiever wordt? Als trainer ontmoet ik dagelijks professionals die zich deze vragen stellen. Want ook zij weten dat hoe effectiever je bent, hoe meer je uit je (werk)dag kan halen en hoe lekkerder je in je vel zit. In dit artikel ga ik hier dieper op in en geef ik handvatten om creatiever en effectiever te worden!
 
Allereerst de vraag ‘Wat is persoonlijke effectiviteit? In basis gaat het om het vermogen om gericht te kunnen sturen op gewenste effecten van je eigen gedrag. Het gaat er niet alleen om datgene te doen wat je vindt dat je moet doen, maar vooral ook om datgene te bereiken wát je wil bereiken. Zelfkennis, het stellen van haalbare en duidelijke doelen en uiteraard motivatie spelen hierbij een grote rol. Bij persoonlijke effectiviteit draait om het kunnen focussen op de juiste werkzaamheden, kiezen welke werkzaamheden prioriteit hebben, maar ook weten in welke activiteiten je goed in bent om je vervolgens volledig hierop te concentreren.
 
Creatief met aantekeningen
Nu terug naar de praktijk. Want hoe zorg je nu voor een grotere persoonlijke effectiviteit? Hiervoor zijn een aantal handige trucs die je na enige oefening zelf heel goed kunt toepassen. De eerste is mindmappen. Dit is een manier van aantekeningen maken. Misschien ben je gewend snel en vooral veel op te schrijven tijdens vergaderingen en brainstormsessies. Zo hebben de meesten van ons het ook geleerd, vroeger op school. Nadeel is dat je zo druk bent dat je de helft van de bijeenkomst mist en je helaas ook maar weinig onthoudt. Tijd om het anders te doen dus! En dat kan middels digitaal mindmappen,  aantekingen maken op basis van associatie en visualisatie, in feite een combinatie van woorden en beelden. Als je eenmaal aan de slag hiermee gaat, zal je ervaren dat mindmappen de perfecte manier is om structuur en overzicht te houden. Het is leuker, het maakt je creatiever en je onthoudt de informatie beter. Het is tevens een ideaal middel om je ideeën, uitdagingen en kennis overzichtelijk op een A4-tjedigitaal) weer te geven.
 
Quote
‘Mindmappen geeft je overzicht en structuur’
 
Prioriteiten stellen
Heb je eenmaal je gedachten, ideeën en verdere informatie verwerkt in een (digitale) mindmap, dan is de volgende stap dit om te zetten naar een resultaatgerichte actielijst.
 
Stap 1: Geef alle acties een kleur en ga je na of ze al uitvoerbaar zijn. Moet er nog iets geregeld worden om tot actie over te gaan, bijvoorbeeld reserveren vergaderzaal of installatie van software, regel dit of laat het regelen.
 
Stap 2: Doorloop nogmaals de acties en kijk of je acties kunt:
- Overslaan: Wat gebeurt er als ik het niet doe? Je hoeft hierbij niet altijd het netste van de klas te zijn.
- Delegeren: Is het mijn taak? Kan iemand anders het ook? Bedenk hierbij dat je alleen sneller werkt maar samen kom je verder.
- Prioriteren: Zet de acties die jij moet en kan uitvoeren op volgorde van prioriteit.
 
Tip: Nu je inzicht en structuur hebt in uit te voeren acties, is het aan te raden aan het begin van de werkdag met je team de mindmap doorlopen. Gebruik hiervoor maximaal 20 minuten. Zo heeft iedereen een duidelijke focus, stimuleert het samenwerking en verdeelt de dagelijkse deadlines in kleine stappen.
 
Snellezen als Jochem Myjer
Een belangrijk aspect van persoonlijke effectiviteit is de mate waarin je in staat bent de hoeveelheid informatie die je dagelijks tot je krijgt, snel en effectief weet te verwerken. Denk aan e-mails, vergaderstukken, verslagen, documenten et cetera. Wist je dat je gemiddeld net zo snel leest als dat je praat, zo’n 250 woorden per minuut? Klinkt best veel. Niet als je je bedenkt dat je wel 1500 woorden per minuut zou kunnen lezen! Dus je hersenen raken verveeld en lui. Tijd om daar iets aan te doen en je hersenen veel actiever te maken. Snellezen helpt je hierbij. Dit is een bewezen methode om veel informatie in korte tijd te lezen, te begrijpen én toe te kunnen passen. Het helpt je om je snel in te kunnen lezen in je taken en onderwerpen. Het is een enorme stimulus voor je zelfvertrouwen, creativiteit, productiviteit en dus je persoonlijke effectiviteit!
 
Quote:
‘Een enorme boost voor je creativiteit en productiviteit’
 
Tijdens onze trainingen Snellezen gebruiken we onder meer de Jochem Myjer tactiek. Deze cabaretier spreekt namelijk vele malen sneller dan wij gemiddeld lezen en spreken. De kunst is om de tekst alleen te bekijken en op te nemen en dus niet meer uit te spreken. Een natuurlijke manier om dit aan te leren is versneld verklanken. Laat je niet vertragen en spreek gelezen tekst vier keer sneller uit. Dit kan je brein prima! Je gaat sneller door de tekst heen, je gebruikt je hersenen veel effectiever en kunt je zo veel beter focussen. Probeer het en je ervaar het zelf.
 
 
[Lees onze Covid-19 update] In onze cursus snellezen, mindmappen en onthouden draait het om begrijpend snellezen. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een tekst snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt.
 • Minimaal 3x sneller lezen
 • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
 • De informatie sneller en beter verwerken, begrijpen én onthouden
 • Gegarandeerd 52x boeken per jaar lezen via onze app Hopper
 • Kleine groepen van maximaal 10 deelnemers
 • 20 minuten telefonische coaching 1 week na afloop van de training

  Overweeg je een training? Test hier gratis je huidige leessnelheid.
 
 
[Lees onze Covid-19 update] Samen met collega's een cursus snellezen, mindmappen en onthouden volgen? Wij maken graag een cursus op maat voor je. Je geeft je wensen en ideeën aan, wij zorgen voor een voorstel passend bij jouw branche en behoefte. Zij gingen je reeds voor: OR-leden, juristen, accountants en artsen.
 • Op maat voor jouw branch
 • Vakliteratuur snellezen en begrijjpen
 • De trainer komt naar jou toe op een gewenst tijdstip
 
Heb je dyslexie? Dan helpt snellezen je beter lezen. Onze ervaring is dat deelnemers na deze privécursus snellezen gemiddeld drie keer sneller lezen én de informatie beter onthouden en minder snel afgeleid zijn. En zo wordt werken en/of studeren ondanks dyslexie een stuk makkelijker. We zien vaak mooie resultaten bij cursisten met dyslexie, maar niet altijd. Het is goed om vooraf even telefonisch contact te hebben. Aan de hand van een aantal vragen kunnen we dan een eerlijk advies geven. Bel gerust op 0612149805 (bij voorkeur na 16:00 uur) je krijgt dan direct contact met onze trainer Jan Willem Ouwehand.
 • Sneller en met meer focus lezen
 • Minder afleiding tijdens het lezen
 • Direct oefenen in je eigen boeken
 • 1 op 1 (trainer en deelnemer zien en horen elkaar)
 • 3 x digitale live sessie met de trainer (3 x 60 minuten)
 • Tijdstip  flexibel in te plannen
In onze online privé cursus snellezen, mindmappen en onthouden draait het om begrijpend snellezen. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een tekst snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt.
 • Minimaal 3x sneller lezen
 • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
 • De informatie sneller en beter verwerken, begrijpen én onthouden
 • Direct oefenen in je eigen boeken
 • 1 op 1 (trainer en deelnemer zien en horen elkaar)
 • 3 x digitale live sessie met de trainer (3 x 60 minuten)
Ervaring leert dat je in deze intensieve cursus net zoveel bereikt als in de 1 daagse cursus. Dit komt omdat het programma helemaal voor jou op maat is, maximale 1op1 aandacht van de trainer en de mogelijkheid om de technieken tussendoor te oefenen in je eigen boeken.
In onze workshop snellezen draait het om begrijpend snellezen. In overleg en afhankelijk van de tijd leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een tekst snel kunt lezen.
 • Minimaal twee keer sneller lezen
 • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
 • De informatie sneller en beter verwerken, begrijpen én onthouden
 • Gegarandeerd 52x boeken per jaar lezen via onze app Hopper
Leer hoe je jezelf effectief kunt wapenen tegen tijdgebrek, onrust, interrupties en de dagelijkse stortvloed aan e-mail en informatie. Dankzij deze cursus krijg je meer rust in je hoofd en meer grip op de dag met bewezen effect.
 
 • Een programma voor jou op maat
 • Meer grip op je werk
 • 100% overzicht
 • Direct toepassen in je eigen werk
 • 1 op 1 (trainer en deelnemer zien en horen elkaar)
 • 3 x digitale live sessie met de trainer (3 x 60 minuten)
 
Ervaring leert dat je in deze intensieve cursus net zoveel bereikt als in de 1 daagse cursus. Dit komt omdat het programma helemaal voor jou op maat is aan de hand van bijgaande menukaart, maximale 1op1 aandacht van de trainer en de mogelijkheid om de technieken tussendoor te oefenen in je eigen werk.
 
Wil je graag maximale aandacht en een training geheel gericht en op maat voor jezelf? In deze privécursus doen we diverse testen en kijken we heel gericht waar je kunt verbeteren.
 
 • Eén op één
 • Maximale aandacht en resultaat
 • Tijdstip en locatie flexibel in te
  plannen
In deze tijd waarin we veel informatie tot ons krijgen, is snellezen een must! In onze training snellezen & mindmappen leer je begrijpend snellezen. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een OR-stukken snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt, begrijpt en kunt toepassen.
 
 • Minimaal twee keer sneller lezen
 • Snellezen vanaf de iPad of beeldscherm
 • OR stukken sneller en beter verwerken én begrijpen
 
In onze training snel en effectief lezen gaan we aan de slag met jou eigen lees leeswerk. Dus snel en effectief lezen van:
 • Or stukken leest voor de volgende vergadering
 • Raadstukken leest vanaf de iPad
 • Kennis over een nieuwe onderwerp eigenmaakt 
Na de training snel en effectief lezen krijg je meer grip op je leeswerk en zal je tekst ook beter begrijpen en onthouden.

 

In deze tijd waarin raadsleden veel informatie digitaal aangeleverd krijgen, is snellezen vanaf de iPad een must! In onze training snellezen en mindmapping leer je begrijpend snellezen vanaf je beeldscherm/iPad. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht raadstukken snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt.
 
Wij hebben deze training o.a. verzorgd aan raadsleden van:
 • Gemeente Hollands Kroon
 • Gemeente Baarn
 • Gemeente Leeuwarden
 • Gemeente Oltambt
In deze tijd waarin we veel informatie tot ons krijgen, is snellezen een must! In onze training snellezen en mindmappen voor advocaten leer je begrijpend snellezen. Je leert hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht benodigde dossiers kunt lezen, onthouden én begrijpen. Tijdens de training besteden we ook veel aandacht aan hoe je de vraag van de cliënt, dossiers en onderzoeksresultaten effectief naar een volwaardig advies of pleidooi vertaalt.
 
 • Minimaal twee keer sneller lezen
 • Snellezen vanaf de iPad of beeldscherm
 • Dossiers sneller en beter verwerken én begrijpen
In deze tijd waarin we veel informatie tot ons krijgen, is snellezen een must! In onze training snellezen en mindmappen leer je begrijpend snellezen. Je leert hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht benodigde artikelen kunt lezen, onthouden én begrijpen. Tijdens de training besteden we ook veel aandacht aan hoe je de onderzoeksvraag, artikelen en onderzoeksresultaten effectief naar een rapport of behandelplan vertaalt.
 
Wij hebben deze training een aantal keer gegeven als in-company training aan arts-assistenten van het Antonius Ziekenhuis, UMC en GGZ Delfland.
 
Individueel kun je nagenoeg dezelfde resultaten boeken in onze open training snellezen en mindmappen. In deze training ga je de technieken van het snellezen en mindmappen direct toepassen op eigen onderzoeksartikelen.
 
 
 
 

 

Zeg eens eerlijk: Hoe effectief ben jij?

23 juni 2015
Zeg eens eerlijk: Hoe effectief ben jij?
 
Wat is persoonlijke effectiviteit? Hoe effectief ben jij? En hoe zorg je ervoor dat je nog effectiever wordt? Als trainer ontmoet ik dagelijks professionals die zich deze vragen stellen. Want ook zij weten dat hoe effectiever je bent, hoe meer je uit je (werk)dag kan halen en hoe lekkerder je in je vel zit. In dit artikel ga ik hier dieper op in en geef ik handvatten om creatiever en effectiever te worden!
 
Allereerst de vraag ‘Wat is persoonlijke effectiviteit? In basis gaat het om het vermogen om gericht te kunnen sturen op gewenste effecten van je eigen gedrag. Het gaat er niet alleen om datgene te doen wat je vindt dat je moet doen, maar vooral ook om datgene te bereiken wát je wil bereiken. Zelfkennis, het stellen van haalbare en duidelijke doelen en uiteraard motivatie spelen hierbij een grote rol. Bij persoonlijke effectiviteit draait om het kunnen focussen op de juiste werkzaamheden, kiezen welke werkzaamheden prioriteit hebben, maar ook weten in welke activiteiten je goed in bent om je vervolgens volledig hierop te concentreren.
 
Creatief met aantekeningen
Nu terug naar de praktijk. Want hoe zorg je nu voor een grotere persoonlijke effectiviteit? Hiervoor zijn een aantal handige trucs die je na enige oefening zelf heel goed kunt toepassen. De eerste is mindmappen. Dit is een manier van aantekeningen maken. Misschien ben je gewend snel en vooral veel op te schrijven tijdens vergaderingen en brainstormsessies. Zo hebben de meesten van ons het ook geleerd, vroeger op school. Nadeel is dat je zo druk bent dat je de helft van de bijeenkomst mist en je helaas ook maar weinig onthoudt. Tijd om het anders te doen dus! En dat kan middels digitaal mindmappen,  aantekingen maken op basis van associatie en visualisatie, in feite een combinatie van woorden en beelden. Als je eenmaal aan de slag hiermee gaat, zal je ervaren dat mindmappen de perfecte manier is om structuur en overzicht te houden. Het is leuker, het maakt je creatiever en je onthoudt de informatie beter. Het is tevens een ideaal middel om je ideeën, uitdagingen en kennis overzichtelijk op een A4-tjedigitaal) weer te geven.
 
Quote
‘Mindmappen geeft je overzicht en structuur’
 
Prioriteiten stellen
Heb je eenmaal je gedachten, ideeën en verdere informatie verwerkt in een (digitale) mindmap, dan is de volgende stap dit om te zetten naar een resultaatgerichte actielijst.
 
Stap 1: Geef alle acties een kleur en ga je na of ze al uitvoerbaar zijn. Moet er nog iets geregeld worden om tot actie over te gaan, bijvoorbeeld reserveren vergaderzaal of installatie van software, regel dit of laat het regelen.
 
Stap 2: Doorloop nogmaals de acties en kijk of je acties kunt:
- Overslaan: Wat gebeurt er als ik het niet doe? Je hoeft hierbij niet altijd het netste van de klas te zijn.
- Delegeren: Is het mijn taak? Kan iemand anders het ook? Bedenk hierbij dat je alleen sneller werkt maar samen kom je verder.
- Prioriteren: Zet de acties die jij moet en kan uitvoeren op volgorde van prioriteit.
 
Tip: Nu je inzicht en structuur hebt in uit te voeren acties, is het aan te raden aan het begin van de werkdag met je team de mindmap doorlopen. Gebruik hiervoor maximaal 20 minuten. Zo heeft iedereen een duidelijke focus, stimuleert het samenwerking en verdeelt de dagelijkse deadlines in kleine stappen.
 
Snellezen als Jochem Myjer
Een belangrijk aspect van persoonlijke effectiviteit is de mate waarin je in staat bent de hoeveelheid informatie die je dagelijks tot je krijgt, snel en effectief weet te verwerken. Denk aan e-mails, vergaderstukken, verslagen, documenten et cetera. Wist je dat je gemiddeld net zo snel leest als dat je praat, zo’n 250 woorden per minuut? Klinkt best veel. Niet als je je bedenkt dat je wel 1500 woorden per minuut zou kunnen lezen! Dus je hersenen raken verveeld en lui. Tijd om daar iets aan te doen en je hersenen veel actiever te maken. Snellezen helpt je hierbij. Dit is een bewezen methode om veel informatie in korte tijd te lezen, te begrijpen én toe te kunnen passen. Het helpt je om je snel in te kunnen lezen in je taken en onderwerpen. Het is een enorme stimulus voor je zelfvertrouwen, creativiteit, productiviteit en dus je persoonlijke effectiviteit!
 
Quote:
‘Een enorme boost voor je creativiteit en productiviteit’
 
Tijdens onze trainingen Snellezen gebruiken we onder meer de Jochem Myjer tactiek. Deze cabaretier spreekt namelijk vele malen sneller dan wij gemiddeld lezen en spreken. De kunst is om de tekst alleen te bekijken en op te nemen en dus niet meer uit te spreken. Een natuurlijke manier om dit aan te leren is versneld verklanken. Laat je niet vertragen en spreek gelezen tekst vier keer sneller uit. Dit kan je brein prima! Je gaat sneller door de tekst heen, je gebruikt je hersenen veel effectiever en kunt je zo veel beter focussen. Probeer het en je ervaar het zelf.
 
 

Waarom Effectivitijd

 • Enthousiast & professioneel
 • Duidelijk voorstel op maat
 • Unieke tevredenheidsgarantie
 • Veel bruikbare tips
 • Oefenen met eigen boeken
 • Ook voor mensen met dyslexie
 • Na afloop 4 maanden follow-up
 • Centrale trainingslocatie
 • Ook bij jou op locatie
 • Kleine groepen max. 10 deelnemers

Trainingagenda

30 september
Aristo Amsterdam - Open cursus snellezen, mindmappen & onthouden
15 oktober
Aristo Utrecht - Open cursus snellezen, mindmappen & onthouden
25 oktober
Aristo Utrecht - Open cursus snellezen, mindmappen & onthouden
27 oktober
Aristo Eindhoven - Open cursus snellezen, mindmappen & onthouden
28 oktober
BCN Zwolle - Open cursus snellezen, mindmappen & onthouden
[Lees onze Covid-19 update] In onze cursus snellezen, mindmappen en onthouden draait het om begrijpend snellezen. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een tekst snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt.
 • Minimaal 3x sneller lezen
 • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
 • De informatie sneller en beter verwerken, begrijpen én onthouden
 • Gegarandeerd 52x boeken per jaar lezen via onze app Hopper
 • Kleine groepen van maximaal 10 deelnemers
 • 20 minuten telefonische coaching 1 week na afloop van de training

  Overweeg je een training? Test hier gratis je huidige leessnelheid.
 
 
[Lees onze Covid-19 update] Samen met collega's een cursus snellezen, mindmappen en onthouden volgen? Wij maken graag een cursus op maat voor je. Je geeft je wensen en ideeën aan, wij zorgen voor een voorstel passend bij jouw branche en behoefte. Zij gingen je reeds voor: OR-leden, juristen, accountants en artsen.
 • Op maat voor jouw branch
 • Vakliteratuur snellezen en begrijjpen
 • De trainer komt naar jou toe op een gewenst tijdstip
 
Heb je dyslexie? Dan helpt snellezen je beter lezen. Onze ervaring is dat deelnemers na deze privécursus snellezen gemiddeld drie keer sneller lezen én de informatie beter onthouden en minder snel afgeleid zijn. En zo wordt werken en/of studeren ondanks dyslexie een stuk makkelijker. We zien vaak mooie resultaten bij cursisten met dyslexie, maar niet altijd. Het is goed om vooraf even telefonisch contact te hebben. Aan de hand van een aantal vragen kunnen we dan een eerlijk advies geven. Bel gerust op 0612149805 (bij voorkeur na 16:00 uur) je krijgt dan direct contact met onze trainer Jan Willem Ouwehand.
 • Sneller en met meer focus lezen
 • Minder afleiding tijdens het lezen
 • Direct oefenen in je eigen boeken
 • 1 op 1 (trainer en deelnemer zien en horen elkaar)
 • 3 x digitale live sessie met de trainer (3 x 60 minuten)
 • Tijdstip  flexibel in te plannen
In onze online privé cursus snellezen, mindmappen en onthouden draait het om begrijpend snellezen. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een tekst snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt.
 • Minimaal 3x sneller lezen
 • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
 • De informatie sneller en beter verwerken, begrijpen én onthouden
 • Direct oefenen in je eigen boeken
 • 1 op 1 (trainer en deelnemer zien en horen elkaar)
 • 3 x digitale live sessie met de trainer (3 x 60 minuten)
Ervaring leert dat je in deze intensieve cursus net zoveel bereikt als in de 1 daagse cursus. Dit komt omdat het programma helemaal voor jou op maat is, maximale 1op1 aandacht van de trainer en de mogelijkheid om de technieken tussendoor te oefenen in je eigen boeken.
In onze workshop snellezen draait het om begrijpend snellezen. In overleg en afhankelijk van de tijd leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een tekst snel kunt lezen.
 • Minimaal twee keer sneller lezen
 • Snellezen vanaf papier en beeldscherm/iPad
 • De informatie sneller en beter verwerken, begrijpen én onthouden
 • Gegarandeerd 52x boeken per jaar lezen via onze app Hopper
Leer hoe je jezelf effectief kunt wapenen tegen tijdgebrek, onrust, interrupties en de dagelijkse stortvloed aan e-mail en informatie. Dankzij deze cursus krijg je meer rust in je hoofd en meer grip op de dag met bewezen effect.
 
 • Een programma voor jou op maat
 • Meer grip op je werk
 • 100% overzicht
 • Direct toepassen in je eigen werk
 • 1 op 1 (trainer en deelnemer zien en horen elkaar)
 • 3 x digitale live sessie met de trainer (3 x 60 minuten)
 
Ervaring leert dat je in deze intensieve cursus net zoveel bereikt als in de 1 daagse cursus. Dit komt omdat het programma helemaal voor jou op maat is aan de hand van bijgaande menukaart, maximale 1op1 aandacht van de trainer en de mogelijkheid om de technieken tussendoor te oefenen in je eigen werk.
 
Wil je graag maximale aandacht en een training geheel gericht en op maat voor jezelf? In deze privécursus doen we diverse testen en kijken we heel gericht waar je kunt verbeteren.
 
 • Eén op één
 • Maximale aandacht en resultaat
 • Tijdstip en locatie flexibel in te
  plannen
In deze tijd waarin we veel informatie tot ons krijgen, is snellezen een must! In onze training snellezen & mindmappen leer je begrijpend snellezen. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht een OR-stukken snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt, begrijpt en kunt toepassen.
 
 • Minimaal twee keer sneller lezen
 • Snellezen vanaf de iPad of beeldscherm
 • OR stukken sneller en beter verwerken én begrijpen
 
In onze training snel en effectief lezen gaan we aan de slag met jou eigen lees leeswerk. Dus snel en effectief lezen van:
 • Or stukken leest voor de volgende vergadering
 • Raadstukken leest vanaf de iPad
 • Kennis over een nieuwe onderwerp eigenmaakt 
Na de training snel en effectief lezen krijg je meer grip op je leeswerk en zal je tekst ook beter begrijpen en onthouden.

 

In deze tijd waarin raadsleden veel informatie digitaal aangeleverd krijgen, is snellezen vanaf de iPad een must! In onze training snellezen en mindmapping leer je begrijpend snellezen vanaf je beeldscherm/iPad. Niet alleen leer je technieken hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht raadstukken snel kunt lezen, je leert ook hoe je deze informatie goed onthoudt en begrijpt.
 
Wij hebben deze training o.a. verzorgd aan raadsleden van:
 • Gemeente Hollands Kroon
 • Gemeente Baarn
 • Gemeente Leeuwarden
 • Gemeente Oltambt
In deze tijd waarin we veel informatie tot ons krijgen, is snellezen een must! In onze training snellezen en mindmappen voor advocaten leer je begrijpend snellezen. Je leert hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht benodigde dossiers kunt lezen, onthouden én begrijpen. Tijdens de training besteden we ook veel aandacht aan hoe je de vraag van de cliënt, dossiers en onderzoeksresultaten effectief naar een volwaardig advies of pleidooi vertaalt.
 
 • Minimaal twee keer sneller lezen
 • Snellezen vanaf de iPad of beeldscherm
 • Dossiers sneller en beter verwerken én begrijpen
In deze tijd waarin we veel informatie tot ons krijgen, is snellezen een must! In onze training snellezen en mindmappen leer je begrijpend snellezen. Je leert hoe je gemotiveerd, doelgericht en met aandacht benodigde artikelen kunt lezen, onthouden én begrijpen. Tijdens de training besteden we ook veel aandacht aan hoe je de onderzoeksvraag, artikelen en onderzoeksresultaten effectief naar een rapport of behandelplan vertaalt.
 
Wij hebben deze training een aantal keer gegeven als in-company training aan arts-assistenten van het Antonius Ziekenhuis, UMC en GGZ Delfland.
 
Individueel kun je nagenoeg dezelfde resultaten boeken in onze open training snellezen en mindmappen. In deze training ga je de technieken van het snellezen en mindmappen direct toepassen op eigen onderzoeksartikelen.
 
 
 
 

 
Wij gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Lees meer
OKE! Cookies toestaan